ВЪПРОСИ ПСИХОТЕСТ ЗА ШОФЬОРИ

1. Нямам никакво свободно време и не ми се занимава- мога ли да получа удостоверение за психологическа годност, без да присъствам на психотеста?  Не приемайте от никого удостоверение за психологическа годност, без да сте присъствали на психотеста и без да са провели с вас психологическо изследване, защото то е неистинско. И не само това- всяко издадено не по регламент удостоверение, подлежи на анулиране.  Това може да се случи доста време и след издаването му, когато се извърши проверка и се установи, че не сте присъствали на психотеста или пък самият психотест е бил подправен. Ползвайте  услуги само от лицензирана лаборатория. Доверете ни се 0886623000.

2.Как да избера лаборатория за психотеста и на кого да се доверя?
  Изборът на надеждна лаборатория е съществен не само за да избегнете риска от попадане на нелицензирани фирми или на опит за измама. Вие избирате нас, защото психологическото изследване е услуга, зад която стоят усилията и знанията на психолози с доказан опит в провеждането на психотестове, от фирма която се ползва с добро име и е с дългогодишен опит в издаването на удостоверения за психологическа годност. Независимо дали се касае за медицинска услуга или услуга, която изследва психиката на човека, естественият стремеж на всеки от нас е да се насочи към опитен и доказан специалист. Избирайки нас, може да сте сигурни, че ще бъдете информирани какво се иска от Вас по време на психотеста.

3. В кои случаи ми трябва психотест?     
 Психотестът е задължителен при постъпване на работа с категории C, C1, D, D1 и извършване на обществен превоз на пътници и товари, за таксиметров превоз, както и в случаите на временно отнета шофьорска книжка за алкохол, ПТП, наркотични вещества или друго, или отнети всички контролни точки.  Преди да запишете шофьорски курс за категория C, C1, D, D1, Ттб или Ттм също е необходимо да представите удостоверение за психологическа годност. Психотест е необходим и в някои от случаите на замяна на чуждестранна шофьорска книжка с българска за водачи, притежаващи C, C1, D, D1 категория. Всички работодатели, както и Вие лично, са заинтересовани служителите им да имат валидни удостоверения за психологическа годност, когато такива се изискват за конкретната длъжност. Не пренебрегвайте изискванията, а се постарайте да се сдобиете с документ навреме.

4. Удостоверенията за психологическа годност не са ли безсрочни?
  Най-важният ориентир, по който може да сверите дали Вашето удостоверение е валидно, е като погледнете на гърба му - необходимо е там да има отбелязани както начална, така и крайна дата на валидност. Свържете се с нас на 088 662 3000, в случай че крайната дата е изтекла.

5. В чужбина не ми искат психотест- трябва ли ми ако съм международен шофьор и не шофирам в България?
  Психотестът е необходим не само за обществен превоз на пътници и товари в страната. Той е задължителен и за да Ви назначат на работа в страната с категория C, C1, D, D1, таксиметров шофьор, както и като международен шофьор.  Повече информация на 088 662 3000.

 6. Взеха ми шофьорската книжка и подлежа на психотест, но не е изтекъл все още срокът на лишаването. Мога ли въпреки това да си направя психотеста предварително?
 Не приемайте подобни предложения. Във Вашия случай е необходимо да изчакате крайният срок на лишаването да изтече и чак тогава да направите психотеста. Дори някой някъде да Ви издаде и предостави удостоверение преди датата на лишаването, то подлежи на анулиране. Действайте на сигурно, а не по съвет на някой, който ви гарантира че може да Ви улесни. Лъже Ви. Повече информация може да получите с обаждане на 088 662 3000.

7. Мога ли да  взема отнякъде отговорите на психотеста, за да съм по-спокоен и сигурен за успешния резултат?
  Не. Те няма да Ви послужат за нищо. Обяснението е следното: първо, това, на което се явявате, не е просто тест, а  изследване. Това означава, че Вашите резултати се вземат като една цялост от представянето Ви в момента на изследването. Второ, резултатите от всяко изследване представят черти от Вас самите, а не способността Ви да наизустите нещо. Тук не става дума за научен урок или листовка. Ако на един кандидат дадена комбинация от всичките изследвания му е донесла успех, то Вие няма как да сте сигурни, че ще се случи и на Вас. Това е така, защото освен всички писмени изследвания, както и тези на апарата, с Вас се провежда беседа, като се взема под внимание и самото Ви поведение по време на цялото изследване. Мобилизирайте се и покажете на какво сте способни. Ще се изненадате, когато установите, колко увлекателни са тестовете и колко много неща може да научите за Вас самите, които да са Ви от полза!

8. Цените Ви не са ли високи- защо попадам на други предложения с по-ниски цени и въобще ниската цена от значение ли е, когато трябва да се избере лаборатория? Предлагаме услуга на нормални, а не на завишени цени. Само за сравнение- ако трябва да запишете детето си, например, на шофьорски курс срещу съмнително ниска цена, само че се окаже че заради това ще орежат часовете му за обучение, то Вие ще бъдете ли сигурен в това, че то ще бъде добре обучено и подготвено за безопасно шофиране? Едва ли. Разбира се психологическото изследване не подготвя шофьорите, но изследва и тяхната съпричастност към безопасността на движението. То е и резултат от  усилията на подготвени експерти- психолози, които имат уменията да Ви обяснят процедурата, така че да се чувствате уверени и отлично информирани в спокойна и уютна обстановка.

9. Как да си запиша час за психотест?
Психотестове се провеждат всеки ден  преди обед, но с предварително запазване на час- минимум 24 часа преди желания свободен час. Най- ранният възможен е 8:00, а най- късният- 11:00. Например, ако искате да запазите свободен час за утре от 11:00, то следва да се обадите днес най- късно до 11:00. За Вас работим всеки ден без изключение, дори и в събота и неделя. ЗАПАЗЕТЕ ЧАС НА 088 662 3000.
Comments